dimecres, 13 d’octubre del 2010

Pel·lícula Google


La pel·lícula que hem estat veient aquests dies, tractava sobretot de la manera interna que tenia google de treballar i desenvolupar les seves aplicacions.
La seva metodologia de treball, consisteix sobretot en que cada departament, estigui organitzat per tal d’assolir un objectiu en comú a tot el departament.
La pel·lícula, també ens remunta als inicis de google, en el que dos estudiants, varen portar un projecte d’universitat a la realitat, creant així, l’empresa google.
Mica en mica, google va anar prenent forma i crea amb ell una política d’empresa en que el treballador es el protagonista i és ell qui porta, per voluntat pròpia, un projecte fins a la seva aplicació.
Com a opinió personal, trobo que la política d’empresa de google es de les millors que s’han dut a terme des de que l’empresa existeix, però que mica en mica, google ha perdut el rumb amb el que va començar, ja que la seva fita en els seus inicis, era la d’organitzar el contingut d’Internet, i avui en dia, aquesta funció es la ultima a innovar.
Per altre banda, no comparteixo sota cap concepte, la manera amb la que google va començar, ja que si el mètode que varen aplicar, l’apliquéssim ara, ens hauríem de sotmetre a un judici que segur que perdríem. Els inicis de google, son ni mes ni menys que la invenció d’un programa que accedia a totes les pagines que existien a Internet, i de cadascuna d’elles enviava una mica d’informació als servidors de google.
Una altre anècdota, es la dels diferents colors de les lletres de google, que sorgeixen d’una falta de pressupost en la creació del servidor, el qual al no tenir xassís, en varen haver de construir un amb diferents peces de LEGO.
En resum, Google es una gran empresa, però que actualment és comparable a les funcions d’un mòbil, el qual compleix moltes d’altres funcions, però no compleix la funció per la qual es va crear.

dilluns, 4 d’octubre del 2010

Internet, zona perillosa


El documental tracta de la poca seguretat que ens ofereix Internet, però sobretot de la quantitat de gent que aconsegueix accedir a un sistema aparentment segur.
Es per això, que molta d’aquesta gent, únicament accedeix per demostrar que n’és capaç, però també hi ha l’altra cara de la moneda, es a dir, gent que una vegada ha accedit al sistema, aprofita per fer malifetes al sistema.
El documental, també ens ofereix alguns dels atacs que varen fer caure els servidors de grans webs, i també l’anàlisi d’algun dels virus que podem trobar avui a Internet.

Per acabar, el documental ens ofereix una diferenciació clara entre les diferents categories d'intrusió. Com ara la diferència entre Hacker i Cracker.

Hacker: Aquella persona, que aprofita els seus coneixements per trencar la seguretat d'un servidor.

Cracker: Persona que trenca servidors per tal de obtenir un benefici.

Sniffer: Persona que es dedica a rastrejar la xarxa per tal d'obtenir informació.

Lammer: Persona amb cap coneixement, que es designa a si mateixa hacker.

Phreakers: Persona que llença atacs telefònics.

Newbie: Hacker amateur.

Ciberterrorista: Persona que utilitza els atacs informàtics per cometre delictes terroristes.

Programadors de virus: Persona que es dedica a la creació de virus.

Carders: Son aquells hackers que roben contes bancàries.